Onze behandelingen.
Manuele lymfedrainage.
Manuele Lymfedrainage ad modum Vodder
Ze heeft als doel de vochtdoorstroming te stimuleren en eventuele stagnatie op te heffen, de immuniteit (weerstand) te verhogen, de stress te verlagen en het hormonale stelsel te optimaliseren.
Het menselijk lichaam bestaat namelijk voor bijna 80% uit vocht. Dit bevindt zich in lichaamscellen, lymfebanen, zenuwbanen en bloedbanen. De taak van dit vocht is onder andere de afvalstoffen uit je lichaam verwijderen en zo zorgen voor een beter afweersysteem.
Deze lymfedrainage is een natuurlijke functie in je lichaam. Door stress, ziekte of trauma kan het echter zijn dat er onvoldoende doorstroming plaatsvindt en dat er een vochtophoping, of oedeem, ontstaat.
Lymfedrainage stimuleert de vochtdoorstroming en verwijdert de vochtophopingen in je lichaam. Het resultaat is o.a. een goede immuniteit, minder stress en een betere hormoonbalans.
Lymfedrainage behandeling: hoe werkt het?
Lymfedrainage therapie start meestal met een vraaggesprek waarbij o.a. je klachten en het verloop van de behandeling in kaart wordt gebracht. Lymfedrainage is pijnloos en verlicht steeds jouw persoonlijke klachten.
Manuele lymfedrainage richt zich op het stimuleren van de lymfecirculatie. Dit via zachte handgrepen die verlopen via een strikte methodiek, gebaseerd op de specifieke bouw van ons lymfesysteem. De drainage begint zo bij de hals (de basis), gevolgd door de lymfeklieren in de buikstreek, lies en de oksels. Verder gaat het dan naar de ledematen, afhankelijk van de klachten.
Afhankelijk van de reden van behandeling en de evolutie, kan deze uitgebreid worden met ondersteunende technieken zoals aangepaste oefentherapie, lymftaping, zwachtelen of steunkousen.
Voor meer informatie betreffende deze behandelmethode en de erkende lymfetherapeuten in de regio kan je terecht op de website van de vereniging Manuele Lymfedrainage ad modum Vodder www.mldv.be
“De Manuele Lymfedrainage volgens de methode Vodder is een zachte massagemethodiek en is op het gehele lichaam toepasbaar. ”
Bij een eerste behandeling neem je best het volgende mee:
Comfortabele kledij
Eigen grote badhanddoek
Voorschrift van je behandelend arts
Identiteitskaart
Kleefvignet van uw mutualiteit
Verslag of code medische beeldvorming (Echo – RX – MRI - enz..)
Bij arbeidsongevallen, graag de gegevens van de werkgever en verzekeringsmaatschappij
(datum ongeval, dossiernummer of polisnummer)